Rabu, 31 Julai 2013

بوكن كچيل لڠكه ويرا بڠسا


'in the war, there is no room for pity, kill or be killed' - asp. zabri abdul hamid.

sempena hari pahlawan ini, marilah kita bersyukur, berterima kasih dan mendoakan mereka yang berjuang untuk agama, bangsa dan negara ini kebaikan. insyaallah.

oh ya, selepas tengok video tu, tolonglah jangan sangsi lagi. janganlah terlintas dalam fikiran kita yang mereka ni 'anjing british' atau pengkhianat. itu sangat sensitif buat mereka, keluarga mereka dan sesiapa sahaja memahami perjuangan mereka.

komunis dulu tu sememangnya bangsat. cuma adanya tokoh-tokoh kita terlibat sama dengan komunis kerana kurangnya medium untuk mereka berjuang memerdekakan malaysia, dan yang menyedihkan, ia juga kerana perbezaan ideologi politik dalam berjuang. tersalah langkah mungkin. hakikatnya, mereka sama sekali tidak menganuti fahaman komunis bangsat itu. wallahualam.

p/s: manusia sensitif dan marah jika benda yang kita pegang, yang kita percaya, jati diri kita, dihina. itu normal. macam aku ambil gambar mak ayah kau, aku pijak. kau marah kan? walaupun banyak juga cakap mak ayah kau yang kau tak ikut. faham?

Tiada ulasan: