Rabu, 24 Oktober 2012

darah muda II




pernah terfikir tak, kita ni ada tiga peringkat usia dengan tiga benda utama.

masa sekolah
masa muda
masa tua.

dan,

duit
masa
upaya.

setiap peringkat usia kita mesti tak ada satu benda utama.

masa sekolah, kita ada upaya dan masa yang banyak. tapi kita mana ada duit. semua minta mak bapak.

masa muda, lepas study dan dah kerja, kita dah ada duit, dan punya upaya. masalah utama adalah masa pula.

nanti, masa tua. ada duit yang banyak, masa yang terluang, tapi dah tua pula.

ok, pada aku biarkan semua macam ini. dan masa muda, jangan dipersiakan. jangan berhenti berapi!

"kau kan, kau nak kaya tua ke enjoy muda? cuba pilih."
"masalahnya semua orang dah tua kaya. haha. enjoy je!"

hm..itulah. jangan pernah skip zaman muda kita ni. tiba masanya nanti, kau akan bertanya mana masa emas ini pergi. bukan apa, ada kita-kita ni, masa muda ni busy kerja la, saving la,  layan awek la, macam-macam la lagi. eh come on la. never lose your youth, bro. kerja busy? quitlah sial. kerja lain. tua nanti memang, memang kau kaya, tapi aku peduli apa. loser. hahahahahaha. kesian.

tapi bukan enjoy membabi butalah. semua benda ada batasan hadnya. kena jaga. kena pandailah. beringat. kena kerja keras. kalau kerja malas tapi nak enjoy bangang apa.


Jumaat, 12 Oktober 2012

don't let the dress trick you.

horse loves you when you move with him 
people hate you when you're changing


so don't count the scars, again.

Jumaat, 5 Oktober 2012