Selasa, 16 Jun 2009

Red Touch


Sekejap tadi
Aku merasakan bodoh itu suatu nikmat buat kau
Aku merasakan sakit itu suatu rahmat buat aku

Sekejap tadi
Aku tertanya-tanya
Adakah kau hanya berbuat baik padaku
Kerana ada sesuatu yg kau mahukan
Adakah kau hanya berbuat baik pada semua
Kerana kau mahu kemungkinan yg sgt jauh utk kau

Sekarang iaitu masa datang
Aku percaya yg kau akan semakin jatuh
Membiarkan iblis menganalisa situasi
Menyalakan pemetik api yg sudah lama basah
Walau sistem ini xlagi berfungsi sempurna
Kerana kau semua tiada makna

Maaf. Jika kau memahami.

Tapi.

Mungkin ini harga yg perlu aku bayarkn.
Dan ini adalah "blind spot" yg tak dapat ku lihat.

9 ulasan:

mengkarung berkata...

sungguh mendalam maksud post kali ini.
jika ada orang mengambil kesempatan atas kelebihan kamu, bersabarlah, sekurg2nya ada org yg menghargai kelebihan itu dan kamu dapat menggilap kelebihan itu supaya makin gemilang.

jika mereka terus menerus dengan sikap itu, bersabarlah, kerana janji Alalh itu pasti. Dia bersama dgn orang yang sabar.

yes,,setiap apa yg berlaku itu ada hikmah disebaliknya.hanya kita,manusia, sentiasa buta, tak nampak benda di depan mata

Tanpa Nama berkata...

terus sorok masa lalu dgn senyuman!

haha!

Tanpa Nama berkata...

yo!
chill la nasir, biasa la bila bekerja dalam satu kumpulan, we cant expect ppl to go our way and vise versa. when this thing happened, kita perlu bersuara, and bawa berbincang, sbb, bukan semua org dalam group tak nampak hasil kerja u, usaha u, ramai akan back u up. we have another 2 days left before the final, and u have worked so hard before this, tak kan u nak quit half way, it doesnt matter what ppl say bout u, u have ego tinggi klcc ke, but we are talking bout ur future, our future as a group.

well, this is an opinion from a friend who doesnt really know u, but nampak apa yang u dah contrbute to the group. honestly, if u stay, and put aside all the tak puas hati, ppl will more respect for u! cheers!

m berkata...

faham ada, sedih ada, terasa ada, kesal pun ada.

tapi nak buat apa, bagaimana?

sebenarnya semua terasa bagai hidup sudah hilang..

Nasir Haris berkata...

ape korg merepek ni......

I - s Y a berkata...

huu..tesirat.

TD berkata...

demm

shahir yg malas... eheh... berkata...

GILE EMO KO...
HEHEHE...
MARAH KAT SAPE NIE BANG OI...
LEK2 SUDE...
JUMPE FINAL EH...

Tanpa Nama berkata...

aku suka lagu "Nothing else matters"
nyanyi lagu tu, even dengan gitar hero skali pun, aku feeling gila ngan lagu tu...haha

aku rasa lagu tu juga membalas poem ko tadi just my 2 cents ok? :hehe:

dari..-orang yang slalu main red alert ngan ko- tambah coolface.jpg